the 'RECIPE'

Saturday, December 1, 2012

Pasir Salak

setelah sekian lama tak membuat karangan and now i come.lepas baca blog syeranis terasa rindu pulak dengan Pasir Salak si indah permai itu.rindu schedule dekat maktab yang sendat lagi padat,rindu makan beramai ramai dekat DS,rindu makanan DS,rindu mak cik DS yang selalu kasi ayam dekat aku setiap kali makan daging eh senang cerita i miss every moments in PASIR SALAK

Antara yang dirindui di pasir salak ialah:
1.Diri saya bersama uniform sekolah yang jarang dan berkilat dan bersaiz besar sedikit dari sekarang
2.Sejujurnya saya sangat rindukan kawan kawan dekat maktab dulu,kawan kawan sebilik iron,classmate,dan semua kawan kawanlah
3.Selain kawan kawan itu saya juga rindu roomate selama dua tahun iaitu UMI,FALIHA,RAIHAN dengan MIERANOR
4.Lagi saya juga rindukan zaman gelak gelak dekat DS,surau,dewan,kelas dan bilik,yang paling dirindui ialah kelas Gemilang yang macam Gemilang tak gemilang tu.tapi memang seronoklah

*here are some picture of every sweet moments in Pasir Salak that i'll never forget it*





all of this moments has becoming a memorable experience for me and now i've grown up to be more matured than last year.
'hi sekarang saya ialah seorang pelajar Asasi Sains Pertanian UPM'

Wednesday, September 12, 2012

cuti sem seminggu

now and now and now saya sedang bercuti sem.selalunya cuti sem mau 2 3 bulan tapi kali ini seminggu saja,penat exam haritu pun tak berbayar lagi.hidup dekat rumah ni ha sama macam zaman lepasan lepasan berSPM dulu.haha.actually i want to share to my readers about my camp at tanjung malim.camp ni seronok lah not bad tapi mulo mulo tu macam rusa masuk kampung pun ado sebab semua members group alpha aku tak kenai.ado tu ado lah tapi tu pun macam kenai tapi tak kenai.konklusinya kami tak kenal.tapi at last ALPHA ni awesome sebenarnya tambah tamah bila menang wargame!hehehhehehe.

and this is my group ALPHA.harap harap ado yang ingat aku sebab aku takdelah menyumbang sangat dalam group ini hiks hiks hiks.lastly follow me on twitter https://twitter.com/awatifsappyeon *motip utama nak promote twitter gua'

Saturday, August 11, 2012

AWATIF AWATIF AWATIF

hai hai hai!ha such a long time not doing a comeback and now i'm back *waving waving hand* seriously i'm now in nervous mood as this week is presentation week for ASPER student so hmmmmmm..ha with the same problem my adrenaline and ya when my adrenaline burst i 'll talk faster than a human and no one will understand it.Seriously i don't want the same problem to interupped me in my new world,actually my aim in university is to build the new me not the late one who is usually like brrr.LOL.

every single minutes i kept thinking on the same questioned can i present my english presentation successfully CAN I??????????????can i talk naturally or lintang pukang!!tak boleh bayanglah kalau english aku berterabur..damn damn damn.ok lastly just wanna tell about the haunted feeling that keep on haunting me hahahahhahaha

ok then if anything happened on that day i will flush my face in the toilet bowl oO

Saturday, July 28, 2012

how i miss my home

such a damn damn damn missing my mum.for 3 month not going home and now i always dreaming to be at home.but how could the miracle come as i have to lalui such a long period of time to get to 17 ogos 2012.*tears rolling down* hmmm maybe i always be in this situation but the only things that i can describe is bee in university is totally different from what i had jalani time duduk hostel dulu.it's totally different

been in university laways make me feel like an alien!!i dont know why maybe we still don;tknow each other well..ummm but know my biggest and the biggest problem is i miss really really miss my mom~!!!sincerely.i don't know why maybe because our period of being apart is too long.and know i got the syndrome of hoping a miracle to come.such as.i hope when i woke up in the morning the date is 17 august.so i get go back home!!!!!!yeayyyyyyyyyyy

nothing to say!!oklah bye *with tears rolling down my cheek

Sunday, July 1, 2012

1 MONTH IN THIS NEW PLACE

ha without realising i've been a month here in UPM.wah and aku setuju sangat yang tempat ni okayy seronok...seronok oxygen pun cukup kan.haha...nothing to tell today but i just wanna post some picture about my new life..LET'S PICTURE TELL EVERYTHING!!!!!

this is my ROOMATE!do they look BEAUTIFUL???
actually malam ni au berlakon off watak utama lagi ha...INI BUKAN CALTURESHOCK YE!
wanna know our tagline 'E405 GO #SuaraDalam

this my CLASSMATE eventhough my first impression to them is like brrr
but now i know that they are SUPERB

this what we call UPM right..full off green colour

huh thats all gtg to read my beloved BIOLOGY..haha prayed for my second test next week ya..



Friday, June 1, 2012

macam cultureshock pulak

ladies night..haha lawak sial once in my life jadi main actress selalunye prop prop prop je.haha..ni MAIN TAU MAIN!!!!!!!!!!!ha lagi satu aku dhh tak fobia stage dngan mikrofon dah..i can sing i can dangdut dangdut menari belakon bagai semua on sahaja...phhewwwww...

yang pentingnye dangdut tu...dhh la tak prepare tetiba ditarik tarik naik atas stage..apalagi bila dhh memijak stage..bertukar jadi SITI NURHALIZA lah i..hahhaa...brr HAMBAR..TAPI malam tu audience dia hambar ohh..macam buat audience dekat sekolah OKU pun ada..SEKOLAH OKU is more more and more happening lah u all..


Saturday, May 12, 2012

ini minggu minggu sibok gila..

gila lah minggu ni..kelam kabut gila gaya macam nak pegi perang pun ada..dhh la upu result baru je keluar then tarikh nak pegi 17 mei ni haremmm..memang kelam kabut lahh.lepastu mulalah datang dugaan yang tak diundang tu..puuihhh..print punya print borang last last buku panduan pelajar baru tak boleh bukak.nasib nabilah emailkan kalau tidak mampus aku tapi yg geramnye lepas dapat email tu otomatic boleh je..

lepastu everything goin smoothly lah..medical check up semua then lepas medical check up dapat berita nenek ku balik kampung..ohh no terus balik kampung nasib lah 30 minit je nak sampai kampung..so baliklah kampung mohon restu nenek phheww tapi honestly aku nak mohon BANTUAN KEWANGAN tapi apakan daya aku GAGAL...kedekut..hahahha

semalam pun balik kampung lagi.hantar radio and bla bla..ohh semalam beli kemeja tapi bila balik try OHH NOOO tak muat.ni dugaan lagi!!tapi i sabar je lahh..btw nak cerita aku dhh beli iron and heater yeahheyhey!!poyoo saja..tapi semua barang tak beli lagi bak cakap mak aku hari ahad ni mari SHOPPING BESAR BESARAN..ok i hold that words..hahahhaa...hahah mcm apantah post ni =,=

Thursday, May 10, 2012

aku gembira bila semua gembira..ohh yeah

maybe i'm a little bit late nak post pasai upu bagai ni..hihi..tapi tak kisah lah sekarang ni pun masih musim UPU kan..okkayy straight to the story aku gembira sangat sebab kawan kawan aku semua berjaya dapat words TAHNIAH kankan..tak kisah lah course apa pun tapi the most important things TAHNIAH TU..without that words mesti kita dhh macam nak gila dekat rumah kan...so congratulation sebab dapat TAHNIAH tu..dalam bebulan bulan tunggu 2 3 kali je dia datang kan..hahhahaha

sekarang everyone dhh ada hala tuju masing masing..hopefully semua boleh berjaya in their own way.tak kisah lah kita diploma ke..matrik ke or asasi asalkan kita ada hasrat dan minat untuk berjaya kan..abaikan masa tu and stop think in negative way kankan..setiap orang have their own way to grab their ambition kan!!!

haha tak panjang pun entry ni sebenarnye just to wish luck to all my friends..haha..sedar tak sedar wahh kita macam dhh besar lah..PROPA..hahhaha..anyway GOOD LUCK

Monday, May 7, 2012

finally TAHNIAH comes to me

ha AINUL SYIFA FALIHA REHAN SYERANIS ROHANA FAS FIT UMI ANIS aku nak update blog ni hahahaa..harini gumbira sangat alhamdulilah at last TAHNIAH datang jugak..dhh lama tunggu kau TAHNIAH oii..aku macam dhh takde harapan dhh harini..ehh straight to the story harini lah..

tepat jam 11.45 ak scroll scroll TL nampak shida tweet pasai upu..dia dhh cekk ohh apa lagi aku macam yakin je terus check dengan harapan takmau ahh stuck stuck ni..so dengan agak kurang yakin aku pun masukan no ic...sambil tutup mata KONON padahai bukak sikit jari nak tengok nak tahu apa jadi nak nak...
-
-
-
-
-
-
TAHNIAH !!!!!!!!
tanpa tengok aku dpt apa aku gembira gila sebab at least ad jugak words keramat ni..at least takdelah looser sangat kankan
aku pun baca lah coursenye nak tau 

TAHNIAH!
Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut:

KOD PROGRAM - P0050 
NAMA PROGRAM PENGAJIAN - ASASI SAINS PERTANIAN
- UPM - UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA (UPM)

alhamdulilah at last dapat jugak masuk ke tempat yang aku nak..amin...then ada kawan pulak tu FIT RORO UMI..ohh yeahh ada geng...tapi aku taknak lagho...FOCUS AWATIFF..HHHAHAHA poyoossss

Monday, April 30, 2012

wahhh terUPDATE

hey..wah such a long time tak update..tapi nak tulis apakah..haha just nak kasitau aku dapat MATRIKS ok matriks je terima aku..ipg semua tak..ok itu jelah ha hopefully 7/5 ni dapat upu...HOPEFULLY...i don't put too much hope in it just DOA =)

Thursday, March 22, 2012

end of tittle

halloo!!seperti yang dirancang setelah result spm diambil jadi dengan segala hormatnya blog ini ditutup!!di entry ke-83 
maybe akan diupdate lepas ak berjaya oneday nanti
k bye

Monday, March 19, 2012

BLABLA

RESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULT

TAHU TAK APA INI????

Saturday, March 17, 2012

macam takde perasaan pun ada!!

AK PUN TAK KENAL SAPA NI..AYAT DIA PERGGHHH

RESULT..entahlah sometimes cuak gila nak face result tapi sometimes bila sibok shopping shoping kat fb tu sampai lupa pulak result...honestly i don't understand am i SCARED..NERVOUS OR NO FEELING AT ALL!!!!!!!!!!! ni terukk

whenever orang cakap TIDUR TAK LENA.MANDI TAK BASAH.MAKAN TAK KENYANG..ak rasa ak tidur LENA je..MANDI basah jugak..MAKAN gila tak kenyang..lebih lebih ad..ehh sebenarnye ak ni nervous ke tak pasai result..aduuhh..whenever my mom talk about result hah at that point..i remember ohh reslt..sangat pelik..sometimes nmpak mak ak lagi risau pasal result but me!!!!!!!!ehh confused

ok 3 day left fr result..21 march...hmm sekarang maybe dhh cuak sikit tapi kadangkadang mulut saja cakap macam tu tapi hati?????????????CONFUSEDDDD!!!!!!!ha ni satu lagi my mom slalu cakap 'mama redha je dengan ap yang bakal di PEOLEHI' mak spe lah yang tak cakap macamni..mesti ad punya.tapi ni semua ayatayat cliche lah!!!tak bulehh pakai sebab ayat nilah ak jadi takot..ahaha..eh takut pulakkss..memang pelikksss..then ad pulak orang cakap SPM IS NOT THE END OF YOUR LIFE..orang yg cakap tu GILA!!HA GILA..honestly spm is the beginning of my life and nilah penentuan either i am in right way or not..ha macam idiom ni.'gOOD BEGINNING MAKE GOOD ENDING' so kalau spm not good OR BIASABIASA SAJA GUESS WHAT!!!!!?????????

ha nilagi lah..some ppl ad jugak cakap dlu 'orang' ni tak pandai pun sekolah but see now..berjaya..waktu dulu SPM '99 '90 '80 memang lah..masa sudah berubah lah kak oii semua orang pandai..semua nak berjaya no more macam orang dulu dari kecik cita cita nak jadi suri rumah so peluang kerja pun banyak so this words sangat lhh tak guna!!!!!!!!

lastly ak dhh takut balik ohh result please be good to me...PHYSIC BIO CHEMIST BM ENGLISH MATHMOD ADDMATH AGAMA SEJARAH are you ok?????????*sekarang ni mesti result dhh ad dhh kan cme kte je tak tau lagi..YA ALLAH BERIKANLAH KEJAYAAN KEPADA KU DAN JUGA KAWANKAWAN KU AMIN!!!!!!!!!

21 march adrenaline mesti tahap max..macam nak jadi noble gases no reaction in all condition wheeeeeeeee

semua soalan akan terjawab on 21 march..we'll see

Thursday, March 15, 2012

self student development!!

ha..such a long time ohh tak update so here me,awatifhashim sudah datang..entry not related to result langsung..brrr..tapi pasal what i get during ssdp PROGRAMME..ahahha=)..tapi ni pon bukan tazkirah

haha..actually friday is the sleepy time so dari tertungging tunging tidur hah better doing this..develop arts sikit ma!!!!!
dah macam anak hindu pun ada..haha.tapi lawa jugakkss ya..eiiiuuuu ok credit to ainul fr doin this..at least ak tak tidur weyh tapi agak tepesong ke arah duniawi dah la dalam surau..astagfirullahalazim..ehh lpe pulak siapa sponsor pen hah?????????

ha ni satu lagi arts...
ha ni memang terpesong habis..hahaha..column fr thaipusm actually haritu thaipusm kan..just fr fun je sebenarnye..so fr those nak upah boleh lah bagitahu..ha sebab bnde ni ah stock bedak ak habis tempat besepah maklumlah buat depan bilik ak P020 haha!!!!!!ha nasib lah takde lilin segala bagai kalau tidak mau adeline mary beraya la haritu..ahahha..fyi me and ainul buat ni time maghrib terSKIP maghrib sekejap!!!!!!!astagfirullahalazim

ha ni countdown spm 5D..ha cantikan cantikkan.tengoklah spe buat..ahahhahaa...ok ainul yg buat ak tulis number ngan sotong tu je..haha..berbakat jugakkss!!!!!!anyway kali ni dhh tak terpesong nampaklah besemangatnye nak spm..

COUNTDOWN UNTUK RESULT TAK BUAT!!!!!!!!!!!!!!!!!*takde motifffff

Tuesday, March 13, 2012

this is the real SUPERHERO!!


LEE CHONG WEI..hopefully you will recover soon..seriously ak sangat sedih kot time tengok match
yesterday yesterday tu..tapi lee chong wei sangat lah cool style..time nak masookk tu...awww..sangat suka sangat bergaya..dah macam rancangan wrestling pon ada maa..tapi sangat lahh cool sangat lah suka!!!!!!awwww

tapi lcw memang lah style time first set kan..even sakit he still wannna give the best to all his fan!!!!!thank you..=)...tapi he is the real superhero because he look so cool even sakit and tertinggal sikit but never mind lcw malaysian always support you..tapi it's so awkward why why why lindan nampak sangatlah tension even dah menang eh tak paham betull...

ehh tak thu lah apna cakap..lcw sangat cool..ddia buat smach sekali dua pon memang lah cooll.tapi i'm so sad time dia jatuhh..i wish i was there to help him..hewhew...sangat lah sedih time dia mintak painkiller we can see how pain he is..but he still look reallly cool..professional sangat sangat..mesti lah dia taknak hampakan penonton malaysia kat uk kankan..talk about penonton..proud to be malaysian.even match dekat uk still rse macam dekat malaysia ohh..rasa macam kat uk pon ad!!lol=)

ok time second set ohh sangat kesian lcw jatuh lah..tapi dia still lawan..and lastly he has made a right decision tarik diri..it's okay lcw it fr your sake..no matter what happen you're still malaysian SUPERHEROES.WE PROUD TO HAVE YOU!!!!!!!!!anyway respect youlah because you put malaysia first BEFORE YOURSELF..you did a great job lah fr olympic..

ha!!!such a great job time diorang tukar jersey..wow so cooll..sangat sangat lah cooll.ak pun mau begitu!!!!!!tapi sedih la sedih la sedihhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!
lastly get well soon dato lee chong wei...i'll always prayed fr you!!!!don't worry everything gonna be okayy!!!!!!tp korean team pon style ohh lee yong dai
sangat style..

so sad!!this time=(




Friday, March 9, 2012

nervous==grrrr

today friday...ahh driving classes after that incident phobia cukup..but the sake of my future i'd tu put 100% focus and patience..ahh tak boleh nervous so prayed fr me..1...and 2 and 3 go.....................

muka si PESALAH LORONG!!
akulah tu!

Thursday, March 8, 2012

Wednesday, March 7, 2012

killing myself!!!!!!

MEMBUNUH DIBUNUH PEMBUNUH ha last last ak yang TERBUNUH eh..ha this is based on true story semalam..ha after two week driving classs delayed sebab hujan so semalam even hujan renyai renyai pon kenalah bawak..ohh azab gle..nervous lagilagilah...so dalam pukul 5.45 uncle tu sampai so dengan confidennye ak buat lah 5 step tu adjust sit and bla bla bla..lastskali lpe tali pinggang awww malu malu..dear 'tali pinggang lain kali boleh tak jangan sembunyi kat belakang are you playing hide-and-seek with me' hahaha
ha itu dia tali pinggang kaledar !!!!

so start lah my journey as a driver harini uncle tu suruh pusing pusing dekat pekan situ..ohh my god dah la time tu waktu kemuncak ramai gle orang so my adrenaline going to burst now..so 5 6 kali lah jugak round round kat situ...tapi setiap kali round je still ad kesalahan...ouuchh kejap kejap gearlah..clutch lah..brake lah...ohh god azab lme tak belajar!!!!!!!wahwahwah

this is the worst thing ak rse uncle tu dapat detect about my left and right confuseness..ha yesterday lupa pulak nak pakai jamtangan so it's so hard fr me to make desicion..signal kiri ak bukak kanan....awwww...nervous habis whenever i get wrong tambah tambah jalan sesak gle time nak keluar selekoh!!!!

ni satu lagi masalah 'dear uncle i only have two hand and two legs two eyes and one minds howcome i can control all things..ye lah i am new learner kan hujan pulak tu satu tangan control wiper and then satu lagi signal penat ohh pikir..kiri kanan lagi aduh disaster!!!!!ha it's become more and more worst kalau nak masuk gear..awww...seriously driving is so hard than doing addmath..haha.AGREE or NOT!!!

ok back to the point BUNUH MEMBUNUH..after 6 kali round round kat situ then satu kali ni around 6.30 lah time tu memang pon waktu puncak...sangatlah ramai student bru keluar sekolah kan so makin blur blur and blurr so time kat selekoh tu ak salah masuk lorong..melawan arus jadinye...ha ADA BRANI!!!!so ble dah nervous enjin pon mati nasib baik lah uncle tu cepat then terus pusing ke jalan yang BENAR dan diredhai ALLAH..ALHAMDULLILAH..so prayed fr me fr the next lesson this coming FRIDAY!!!! 

promises after this no more mati engine..no more nervous no more lambat lambat...awatiff focuss!!!!!

Tuesday, March 6, 2012

fashion RAYA!!!

ohh today post raya ditunda ye as hari raya BODAF ditunda sebab semalam takde tahi bintang..haha.so today entry takde kaitan dengan raya pon..no no no..actually just wanna voice out my opinion!!!!!!!

actually ak bukan orang yg teperangkup dalam dunia fashion segala bagai ni..ehh sometimes rasa so-last-year lah because i don't have any knowledge about the latest fashion..hijab style and bla bla bla..so sambil sambil menganggur and berhari raya ni i've made some preparation lah to face my new world and learn new things at least tak nak jadi macam katak dibawah tempurung!!!!!nak jadi katak atas TEMPURUNG..wahwahwah

so every week ak adalah beli ya fashion magazine..and sometimes googling about 2012 FASHION..try new hijab style by watching tutorial kat youtube..ehh tapi i really like tutoriol bawal style tu simple tapi awesome...ehhh perasantak sometimes fashion ni dont suits us.i meant fashion ni bersesuaian dengan orang kankan..fr example macam turban style sesetengah orang pakai oohh so gorgeous tapi ble orang lain pakai macam letak tempurung atas kepala..but why ppl keep on wearing it even dia tahu tak sesuai and semata mata nak jadi up-to-date..'hey you should know kalau muka dah macam buaya kena make-up it's not fashion anymore tautak'stop judging ppl...opppsss

ok then about occassion..ehh confused lah fr me kan kalau nak pakai tudung belit belit segala bagai tu oklah kalau nak hangout or party or dinner ke...acceptedlah!!!!!tapi sometimes ad orang pergi beli KARIPAP depan rumah pon sibok berpashmina bagai why????????eh tak sesuailah..seriously penat je lilitlilit..

'imagine pakai tudung penat penat macam ni then jalan depan rumah cakap 'kak KARIPAP SATU' penat betoll

so kalau nak berfashion mestilah apppropriate with the atmosphere.kan don't be too Oover sometimes FASHION MAKES YOU LOOK VERY VERY BAD!!!!!so let us be in our STYLE!!!!!
'OUR STYLE IS OUR FASHION'

Monday, March 5, 2012

mood KAMI raya:BAHAGIAN 1

as i'm pretending to forget about result so mood raya takkan pernah habis..haha..sometimes ak memang rase macam betol betol raya eventhough just our imagination so thanks fr BODAF(body aktif facebook) sebab sudi layan kerenah nak berhari raya..btw besok is HARI RAYA fr us..so malam ni ak nak suasana hari raya pasang langsir main mercun and bla bla bla..senang cerita nak suasana kampung..don't think i am crazy JUST BORED!!!

ohh seronok ohh rse feel rye time time ni..dekat group sakan cerita pasal raya.ohh myy i like this moment!!!! actually memang best tak terkata thumbs up lah BODAF semua layan je..akhirnya planned ak ni jadi...i'm so happy+excited untuk malam raya malam ni!!!!GILA

actually we had planned everything ya same with raya preparation we have cookies ni dia..

this is our baju raya..sponsored by raihan..wah bergaya dipagi raya...

pelita yg disponsor anis asmira..katenye nak letak keliling aspuri and keliling katil ak!!!!!!wow

ha duit raya konfim dari raihan!!!!!!!! rm50 seorang ye kak..thanks a lot..ehh amir cakap dia pon nak sponsor..ahahha..blushin blushin

ha nilah kerenah lsi penggangur yang gila..anyway this is a way to forget about result..have try if you are in same shoes with me...nervous dengan result..ehh i can't wait fr tomorrow..so fr RAIHAN ANIS ASMIRA FALIHA SYERANIS HAZIQAH IBRAHIM yang sme sme berhari raya yeay...suka suka..

TO BE CONTINUED TOMORROW!!!!!!!!

Thursday, March 1, 2012

sahur time==

ok when everybody sibok pasal result lets change our mood to mood raya and puasa yer...but seriously ak tengah mood raya raya wheeee!!!!!!!
see what i'm celebrating hari raya..ahahha

ok back to the point..SAHUR..ehh ak rajin ohh pegi sahur!!this is the gumbira time lah pegi sahur ramai ramai konon bergaya dengan seluar tidor polka dot yer RAIHAN hahahaha..tapi fashionista lah jugak...ak the first person yang macam ketua kampung panggil semua orang ialah raihan she's the only one yg slalu bangun awal yg lain tidor mampuusss..ohh actuall kteorang ni slalu pegi sahur sebab ad bet SAHUR TERBANYAK last last semua tk menang..ahahhaha..

eh fyi makanan ds time sahur is more and more and more delicious than time bukak puasa entahlah..dah la selalu makan ayamm...thumbs up lah..ehh ble ingat ingat balik nasi paprik dia memang sedap..ehh betol kan kan..
macam ni lah nasi paprik tu...delicious right..so fr those yg tk join yes RUGI!!

i remember something about sahur..ohh ya ad satu hari tu semua orang bangun lambat then ak ngan spe ntah terbangun around 5 am lah so we just pergi je ds,,tk sempat nk ajak yang lain then besok pagi si syeranis ni tahu yg ak pergi so dia pon 'balas dendam' cukop cukop pagi tu...syeranis ingat tak ingat tak..you're so cruel..miss sehari je pun..whheeee=)

anyway turun sahur memang best even muka macam ni!!!!!

Wednesday, February 29, 2012

BAZAR si GEDUNG makanan

ohh bazar don't you know how much i love you..ohh not RAMADAN yet eh tak kisahlah just pretending we are fasting now..blurpblurp!!!hati gembira gembira bila dapat pegi bazaar ohh my setelah seharian puasa so this is the time nak puaskan nafsu MAKAN..memang terpesong..
this is my expression whenever i step at bazar..even secara HARAM.=)

actually kalau nak pergi bazar kne ikut turn wakil kelas lah kirenye so kepada mangsa mangsa yg kne pergi tu balik confirm confirm dhh macam pokok KRISMAS..hahaha..btw my turn is on tuesday tapi kalau free hari hari pergi secara haram lah..haha..pergi hri selasa yes memang penat because what kelas gemilang add math dhh la habis pukul 5.30 and sometimes 6.00 so selagi tecer raja tak cakap habis so bye bye bus..but sometimes oppsss most of the times sempat jugak pegi tapi lepas je classs macam ad marathon kejar cik leman..ahaha..so you can see how i love bazaarrr..ahahah..sangat!!!!!!!!'macam filem bollywood pulak'

so ble dhh sampai bazar kampung gajah damn wangi gle..but the best things pegi bazar hari selasa ni because tak ramai tempah sebab semua 'sibok' dengan addmath..i guess=)so takde lah sibok sangat kan kan..so this is some of food yang popular and WAJIB WAJIB WAJIB!!!

popia: RM 1 fr three..

roti bom-wah soo delicioussss

air air ni...slluurrpp

roti john..makan 3 hari pun tak habis..tipu tipu

ok dah dah!!!!actually kalau nak list tak terlist haha..roti arbab takde lah google pon tk jmpe eh tak kisah lah..tapi time ramadan bazar make me smile and make my purse thin thinner and thinnest..ahaha..but the best moment ble tengok meja kat ds penuh dengan makanan..ohh myy..fyi meja ak lah yg paling lambat say bye bye kat DS sampailah abang iskandar memekih haha..anyway thumbs up to FAS ROHANA FALIHA sebab sudi habiskan duit bersama..hahaha=)

this how i look like lepas bukak puasa...i'm goozillas
ohh how come nak TERAWIH ni

Tuesday, February 28, 2012

FUTURE...WHO AM I??


who am i in the FUTURE??? DOCTOR..TEACHER...CHEF..or bla bla bla..ha biasalah ble result dah around around the corner ni everyday is about result..i can feel my adrenaline burst..BOOOOMMMMM!! ha maybe there is a voice said 'i am too early to think about it' OH 'don't you think you are too LATE???? so let have some discussion about our MYSTERIOUS FUTURE..

A BAD BEGINNING MAKE A BAD ENDING!!hah how was my test paper..ARE YOU OK??(hey hey don't be a pessimist) so as we still got time to improve our beginning let make some preparation in order to face the SCARY RESULT..maybe we should plan our path after SPM???

UMM..yesterdayi had googleing something about future at http://ohmalaysia.com/ .tysm fr the admin fr giving me such precious information.about scholarship and some courses..btw i had found the suitable career fr me!!!!!..so fr those who still confused about path after spm go and check now!!!!!!!!

'i am riding the scary ROLLERCOASTER OF LIVE' hewhew


Friday, February 24, 2012

on off on off

cantik tak kakak ni?????????

sekejap on sekejap off..ehh do you think ni suis lampu ke apa but this is the reality that happened on youngmalays girl..sukasuka hati je nak pakai or bukak tudung...ahh i don't understand why they done this best kah...*gaye macam ustazah tak..uummm

hey hey...fr me kalau nak on off tudung is better free hair je..much easier right ohh lpe free hair dapat tayang rambut blond tu kan kan kan..haha..but fr student especially tak payah lah nak blonde hair sangat then hari isnin tak datang sekolah takot ad spotcheck..lepastu buat alasan sakit perut..ha this is the true story yg ak dengar time makcik makcik sembang..so i wanna ask you seronok free hair..blonde hair..CANTIK TAK...ohh PENAT kan lari sne sini..so stop being hypocrite person*gye macam i am too PERFECT haha..

all ppl have their own perception either wearing hijab or not..maybe someone will look good outside when wearing hijab but not inside but fr me ppl will have bad thinking fr those whose not wearing hijab..ONLY PERCEPTION..but fr me i'll give more and more and more RESPECT fr those yg free hair compared to yang ON OFF ni..yes because diorang macam takde pegangan agama pon ad.i'm serious as they always take easy about islamic law...SO THINK ABOUT IT!!!!!!!!!

based on my research..reseach kau..some of my friends la first DP la seem nice..second DP ohh a little bit la rambut and now DP dia complete face with eyes ear hair eyebrow eyelash semua nampak see what FASHION LEETEEW..FASHION sangat kau!!!!!maybe she think she look very gourgeous when ppl keep on commenting on her DP 'AWESOME' 'CUTE' 'LIKE BARBIE DULL' and bla bla bla dah perasan adik sometime ppl are 'perli'so 'JANGAN TERMAKAN PUJIAN'

'HA ADIK ADIK PAKAI TUDUNG'


Wednesday, February 22, 2012

OHH RESULT!!!!!!

today 22 feb...thats meant tk lme lagilah result ak..aduuhh cuak kot..seriously dulu ingat 4 months kat rumah is a very very long time actually biasa je..pejam celik pejam celik now dhh nak masuk bulan 3..seriously time is faster than me...'time why you're so faster,can i change your mode to the slowest one' haha..gila..

ha!!!!semalam jiran jiran pn dah taye about my result..howcome i can faced them iff.......EHH TAK NAK LAH CAKAP!!!!!!!!!i;m scared of my neighbour..tapi kan semalam ble ak cbe ingat ingat balik apa yg ak jawab time spm dulu dulu..seriously i can't remember anything..hah ni lagi lah cuak...macam tk sedar je dah jawab spm...===grrrrr

so fr spm candidates jom sama sama doa ya!!!!
"YA ALLAH BERILAH KEJAYAAN KEPADA SEMUA CALON CALON SPM 2011 SEMOGA MEREKA MENDAPAT 9A+/10A+ SEPERTI APA YANG TELAH MEREKA USAHAKAN'"
AMIN=)
i want this result...who want this shout 'ME'
fr spm candidates hopefully you'll leave a comment..ngee

Monday, February 20, 2012

'oxy' old lady a.k.a nenek awesome


first and foremost ak nak mintak maaf sangatsangat kat nenek yg jmpe kat PHARMACY yesterday sebab ak tersenyum and terbuat awkward expression sebab nenek tu beli OXY...ehh did oxy suitable fr nenek??????

ha!!!lepas ak tersengih kat nenek tu..ohh god terasa jahil ohh..yup firstly ingat kan dia nak beli untuk cucu ke anak ke so i just stand at the corner of the pharmacy while waiting fr my mom kan then ak tengok nenek tadi approached salesman tu 'salesman tu i think around my age lah' ba bla bla then salesman tu pon suggested oxy kat nenek tu..ohh my oxy tu dhh la menghakis!!!!!then fr pimples..nenek ad PIMPLES!!!!!!!ada kot..lol

dalam hati macam nak cakap je 'bang oxy is fr pimples why not kau suggest JAMU MAK DARA KE KAT NENEK TU' boleh la awet muda hahaha...but i just zip my mouth manelah tau laki tu doctor tak malu..awww!!!!it's humiliated me right???so after 10 minutes macamtu lah i see nenek tu passed by me with her OXY!!!!!!!!!!!

so to salesman please lah suggest something based on umur..bagi ak lah kerja kat situ..haha..motiff!!!!!!!
after that moment kan ble ak tengok iklan oxy i always imagined nenek tu jadi model oxy!!haha'can you imagined that????????????????????????????hahahha

'ha lepas ni habislah JAMU MAK DARA semua nenek nenek cari oxy'awet muda tu..just kidding


Sunday, February 19, 2012

when they call me WATEQQQQQQQQQQ!!!

WATEQ..SAPPY..!!!this is the nicknames that ppl call me..ha credit to MARIAM HALIM fr creating such a unique name..hahaha...terima kasih terima kasih...nilah 1st time nme ak diolah sebegini rupa...WATTTEEEQQQQQQ...(gaya menjerit) awesome right hahahha...#perasanperasanperasan

first time macam pelik pon ad howcome AWATIF be WATEQ kankan..tapi lamalama...haha..seronok pulak glomor ohhh!!!!!!!!
muka pelik time dengar wateqqqqq

tapi ad certain certain org je yg panggil nme ni pelik sikit..sometimes macam, double meaning pon ad..haha..fit umu raihan mariam miraman tare fas..the awkward feeling ble chak syamim izat haziq panggil...takotnye..diorang panggil penoh dengan qalqolah tau..dengung semua cukup haha..hahahaha..amende yang takot sangat pon entah #bllluurrrrrrr

lastly thanks fr giving e such precious name...manatau one day nanti ak glamor ha!!nak gne nme WATEQQQ ah...hahah.glamor sangat!!!!!

Friday, February 17, 2012

thumbs up malaysian team!!!!!


thumbs up(MARI ANGKAT IBU JARI) fr malaysian team badminton sebab dah berjaya layak separuh akhir amin..eventhough most of malaysian player is newbie but with confidence boleh menang ohh.. i'm proud to be MALAYSIAN..ha fr LEE CHONG WEI..how awesome you are..haha..suka suka tengok game haritu..you are so cool time main...tengok tengok dah menang..ohh myy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!suka suka suka...then fr LI LIAN congrets sebab menang eventhouhh bru main kan..hahhopefully malaysia boleh masok final..EHH DAPAT MASUK KAN????????????ahh tk kisahlah ooohhh LEE CHONG WEI!!!!!!!!!!!


ini pon suka

'hopefully  they'll crete more and more and more success in coming soon olympic AMIN=)'
LASTLY 'LEE CHONG WEI REPLY MY TWEET PLEASE'HAHAH