the 'RECIPE'

Saturday, January 7, 2012

CAMPAIGN...ONE RINGGIT,ONE RAT'

 

today as usual on 8.00 pm kne lh tengok BULETIN UTAMA kan...alah sebab my mom suruh she always said 'AWATIF U SHOULD KNOW ABOUT WHAT GOIN AROUND U'...so nak x nak kne lhh spent mse almost 1 hour melangut kedinding..konon2 tengok tv..hahaha....#sorry CIK YAT KADANG2 JE....

BUT TODAY SOMETHING ATTRACT MY INTENTION TO LOOKON THE SCREEN...oooo actually about pembiakan tikus....oooo biasalah tikuskan membiak cepat gle...pastu jangkahayat pon panjang....dua tahun tau...omg..hha..that's why lhh kat kl especially banyak gle tikus..and no wonder lhh kalau kte boleh jumpa a variety sizes of rat.....hha..seriously teringin nak tengok...hahahaha...credit to EKIN SAIDIN...nak tengok TIKOS TAK???????jommmmmmmm...

hahahaa...seriously ak memang interested gle ngan campaign yg start launch hari ni....'SERINGGIT,SEEKOR TIKOS'...sound awkward but its good in order to decreasing rat population...maybe...if we practised this step 10 years frm now there no more rat...opppssss no3...so how next generation know which is rat???????????maybe they will ask us DOES RAT HAS LARGE EAR LIKE ELEPHANT????? DOES RAT HAS TAIL LIKE COW?????? so how we goona answer this weird question???????THINKKK....

UMMM...ooo nowadays kan banyak gle penyakit sitikus ni...oooo takotnye...so cuti2 ni i can't go on holidayvacation kat SUNGAI2..SO X KESAHLAH CUTI PON KAN DAH HABIS......lagi nak cakap ap ya....ooo..thanks to government fr giving SIPENUNGGU-PENUNGGU SPM NI KERJA...EVEN JUST CATch TIKOS...tp bukan lah ak yg nak buat...x sanggop oowwhhh....meredah belukar...tong sampah segala bagai....oooiii tak mau ahhhhh!!!!!!!!!

ok3...hahaha...last point sbnarnye nak citer sal prof veterina tadi...macm best je buat reasearch sal tikus..ni...seriously i admired you..i wanna be like you..ANNOUNCEMENT to all tikus...wait for DR.AWATIF YA..HAHAHAH...AMIN=)

No comments: