the 'RECIPE'

Tuesday, January 17, 2012

nostalgia!!

ceh dengar tittle macam nostalgia ap ntah..biasalah nostalgia mantan mantan pelajar nih#amboi bahasa melayu...ceh..haha..everythings that i see around me sekarang nih asyik..asyik teringat ZAMAN SEKOLAH DULU..*dulu* macam dah betahun dhh x pegi sekolah tuh!!!!!!!!!!!!..um..tengok ini ingat maktab..tengok itu ingat kawan..ahhh.....okkk stop!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

actually today my mom and i pegi mall..ceh mall padahal pasaraya CIK JAH je..hahaha..ahh x kesahlah..nak beli groceries sedikit..huh...lama gle x keluar rumah..manataknye every day menghadap lappy..mata pon dhh ad kat idung sekarang...*jangan terima perbandingan ini ya!!!!!!ooo rupanya dah maju ye ini DUNIA..SELALU TENGOK KAT GOOGLE JER...*dialog org bunian moden gitu...hahaha

so my mom pon offer lhh "nak ap2 ambik lhh nanti mama bayar" haha bile pulak lhh ak penah bayar kan!!!!!!!!!!opppsss sorry..BEGITU PEMURAH MAMAKU YE..maklumlah semalam gaji..bukan nak beraya cina pon..so i walk in food section nak cari makanan...kat mne lagi nak pegi kan kalau x ke makanan..okk then i have a look lhh..wow the varieties of snck seriously make my eye  *blink blink*..ok time tu I'M HUNGRY..VERY..VERY..VERY..HUNGRY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tapi ble peker balik i don't know why asal lhh ak dhh x beselera ble tengok makanan tuh..entahlhh..rse macam dhh kebal dhh kot sebab tulah makanan santapan dari PAGI sampai KEMALAM time kat maktab dulu..thats why lhh da x benafsu kat maknn..haha..kalau dulu pantang je nak balik maktab kalau boleh nak bawak seKONTENE makanan..takot habis bekalan..but now Ii had lost my APPETITE ..ahhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....ehh asal ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!! pulak AWATIF you must happy this is the only way nak KUROS.."you should say YES"..hahaha...nanti boleh jadi SUPERSTAR....ni semua  gara-gara SUPERSTAR atira fauzi..hahaha...ak pon dhh gila..anyway sori lah makanan my STOMACH can't accept you lhh...but the owner of PASAR RAYA tu mesti risau dia BANKKRUP sebab takde lagi dhh pembeli macam ak..hahahahahahahha..nevermind nanti lepas masok u i buy lagi banyak tau..hahahahha*nak je makan lagi..hahaha..

this is the example a food that my stomach says 'NO' temporarily je kot...HOPEFULLY!!!!!!!!!!

LEXUS..tengok pack pon dhh takmau..ahhhh..padahal ni lhh santapan pagi kalau x ke DS..
OREO..makanan wajib time PREP....


TAMTAM or KEROPOK BANTAL..sentiasa kat belakang kelas

FRUITPLUS..teman setia di poket..without this mesti tersengguk kat kelas#like drugs 

COOKIE CRISP...ummpphh kalau bukak time class cnfirm semua mau kawan.haha

KEREPEK MEREPEK..haha makanan special time PHYSICS kau ad????

PEANUT BUTTER..ahh my favourite..time class sibok spread atas biscuit JACOB...how DELICIOUS
ok nih last...kalau nak senarai hui PENAT JUGAK TU!!

SMARTIES..ini i like...ainul slalu bagi...hahaha.sampai dhh taktau malu nak mintak dhh..haha

ok3...sudah..maybe fr temporarily lhh ak x ske tp lepas ni makan jugak..haaha
tapi ble tengok balik macam sedap lhh pulak..
"MAMA JOM PERGI KEDAI BELI BISKUT LAPARLHH"
but seriously this is the SWEET NOSTALGIA<3







9 comments:

akuamir said...

woi,, aku paling uke oreooo,,, :p

jom tukar link2,, :)

http://www.akuamirhariri.blogspot.com

ME,AWATIFHASHIM said...

haha...makanan wajib ni...

Amyra Azhar said...

klu kat hostel slalu beli bendi ni sume kan.. :)

ME,AWATIFHASHIM said...

yup...tak sah punye kalau x beli..kalau boleh nak bawak sekontena lagi

Hafiz Saadon said...

dah tak berselera sbb takde kwn2 utk makan sama kowt... dah jd lali dah..

ME,AWATIFHASHIM said...

betol3..sekarang dhh x benafsu nak makan dulu sedap pon sebab makan ramai2 kn3..

eVa said...

nak makan semuaa boleh? hehe.. sbb nak gemok.. sy kurus sgt ;(

ME,AWATIFHASHIM said...

sila makan..haha..

Yasmin Aris ♥ said...

amboii . sukenye ! haha