the 'RECIPE'

Thursday, March 22, 2012

end of tittle

halloo!!seperti yang dirancang setelah result spm diambil jadi dengan segala hormatnya blog ini ditutup!!di entry ke-83 
maybe akan diupdate lepas ak berjaya oneday nanti
k bye

Monday, March 19, 2012

BLABLA

RESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULTRESULT

TAHU TAK APA INI????

Saturday, March 17, 2012

macam takde perasaan pun ada!!

AK PUN TAK KENAL SAPA NI..AYAT DIA PERGGHHH

RESULT..entahlah sometimes cuak gila nak face result tapi sometimes bila sibok shopping shoping kat fb tu sampai lupa pulak result...honestly i don't understand am i SCARED..NERVOUS OR NO FEELING AT ALL!!!!!!!!!!! ni terukk

whenever orang cakap TIDUR TAK LENA.MANDI TAK BASAH.MAKAN TAK KENYANG..ak rasa ak tidur LENA je..MANDI basah jugak..MAKAN gila tak kenyang..lebih lebih ad..ehh sebenarnye ak ni nervous ke tak pasai result..aduuhh..whenever my mom talk about result hah at that point..i remember ohh reslt..sangat pelik..sometimes nmpak mak ak lagi risau pasal result but me!!!!!!!!ehh confused

ok 3 day left fr result..21 march...hmm sekarang maybe dhh cuak sikit tapi kadangkadang mulut saja cakap macam tu tapi hati?????????????CONFUSEDDDD!!!!!!!ha ni satu lagi my mom slalu cakap 'mama redha je dengan ap yang bakal di PEOLEHI' mak spe lah yang tak cakap macamni..mesti ad punya.tapi ni semua ayatayat cliche lah!!!tak bulehh pakai sebab ayat nilah ak jadi takot..ahaha..eh takut pulakkss..memang pelikksss..then ad pulak orang cakap SPM IS NOT THE END OF YOUR LIFE..orang yg cakap tu GILA!!HA GILA..honestly spm is the beginning of my life and nilah penentuan either i am in right way or not..ha macam idiom ni.'gOOD BEGINNING MAKE GOOD ENDING' so kalau spm not good OR BIASABIASA SAJA GUESS WHAT!!!!!?????????

ha nilagi lah..some ppl ad jugak cakap dlu 'orang' ni tak pandai pun sekolah but see now..berjaya..waktu dulu SPM '99 '90 '80 memang lah..masa sudah berubah lah kak oii semua orang pandai..semua nak berjaya no more macam orang dulu dari kecik cita cita nak jadi suri rumah so peluang kerja pun banyak so this words sangat lhh tak guna!!!!!!!!

lastly ak dhh takut balik ohh result please be good to me...PHYSIC BIO CHEMIST BM ENGLISH MATHMOD ADDMATH AGAMA SEJARAH are you ok?????????*sekarang ni mesti result dhh ad dhh kan cme kte je tak tau lagi..YA ALLAH BERIKANLAH KEJAYAAN KEPADA KU DAN JUGA KAWANKAWAN KU AMIN!!!!!!!!!

21 march adrenaline mesti tahap max..macam nak jadi noble gases no reaction in all condition wheeeeeeeee

semua soalan akan terjawab on 21 march..we'll see

Thursday, March 15, 2012

self student development!!

ha..such a long time ohh tak update so here me,awatifhashim sudah datang..entry not related to result langsung..brrr..tapi pasal what i get during ssdp PROGRAMME..ahahha=)..tapi ni pon bukan tazkirah

haha..actually friday is the sleepy time so dari tertungging tunging tidur hah better doing this..develop arts sikit ma!!!!!
dah macam anak hindu pun ada..haha.tapi lawa jugakkss ya..eiiiuuuu ok credit to ainul fr doin this..at least ak tak tidur weyh tapi agak tepesong ke arah duniawi dah la dalam surau..astagfirullahalazim..ehh lpe pulak siapa sponsor pen hah?????????

ha ni satu lagi arts...
ha ni memang terpesong habis..hahaha..column fr thaipusm actually haritu thaipusm kan..just fr fun je sebenarnye..so fr those nak upah boleh lah bagitahu..ha sebab bnde ni ah stock bedak ak habis tempat besepah maklumlah buat depan bilik ak P020 haha!!!!!!ha nasib lah takde lilin segala bagai kalau tidak mau adeline mary beraya la haritu..ahahha..fyi me and ainul buat ni time maghrib terSKIP maghrib sekejap!!!!!!!astagfirullahalazim

ha ni countdown spm 5D..ha cantikan cantikkan.tengoklah spe buat..ahahhahaa...ok ainul yg buat ak tulis number ngan sotong tu je..haha..berbakat jugakkss!!!!!!anyway kali ni dhh tak terpesong nampaklah besemangatnye nak spm..

COUNTDOWN UNTUK RESULT TAK BUAT!!!!!!!!!!!!!!!!!*takde motifffff

Tuesday, March 13, 2012

this is the real SUPERHERO!!


LEE CHONG WEI..hopefully you will recover soon..seriously ak sangat sedih kot time tengok match
yesterday yesterday tu..tapi lee chong wei sangat lah cool style..time nak masookk tu...awww..sangat suka sangat bergaya..dah macam rancangan wrestling pon ada maa..tapi sangat lahh cool sangat lah suka!!!!!!awwww

tapi lcw memang lah style time first set kan..even sakit he still wannna give the best to all his fan!!!!!thank you..=)...tapi he is the real superhero because he look so cool even sakit and tertinggal sikit but never mind lcw malaysian always support you..tapi it's so awkward why why why lindan nampak sangatlah tension even dah menang eh tak paham betull...

ehh tak thu lah apna cakap..lcw sangat cool..ddia buat smach sekali dua pon memang lah cooll.tapi i'm so sad time dia jatuhh..i wish i was there to help him..hewhew...sangat lah sedih time dia mintak painkiller we can see how pain he is..but he still look reallly cool..professional sangat sangat..mesti lah dia taknak hampakan penonton malaysia kat uk kankan..talk about penonton..proud to be malaysian.even match dekat uk still rse macam dekat malaysia ohh..rasa macam kat uk pon ad!!lol=)

ok time second set ohh sangat kesian lcw jatuh lah..tapi dia still lawan..and lastly he has made a right decision tarik diri..it's okay lcw it fr your sake..no matter what happen you're still malaysian SUPERHEROES.WE PROUD TO HAVE YOU!!!!!!!!!anyway respect youlah because you put malaysia first BEFORE YOURSELF..you did a great job lah fr olympic..

ha!!!such a great job time diorang tukar jersey..wow so cooll..sangat sangat lah cooll.ak pun mau begitu!!!!!!tapi sedih la sedih la sedihhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!
lastly get well soon dato lee chong wei...i'll always prayed fr you!!!!don't worry everything gonna be okayy!!!!!!tp korean team pon style ohh lee yong dai
sangat style..

so sad!!this time=(




Friday, March 9, 2012

nervous==grrrr

today friday...ahh driving classes after that incident phobia cukup..but the sake of my future i'd tu put 100% focus and patience..ahh tak boleh nervous so prayed fr me..1...and 2 and 3 go.....................

muka si PESALAH LORONG!!
akulah tu!

Thursday, March 8, 2012

Wednesday, March 7, 2012

killing myself!!!!!!

MEMBUNUH DIBUNUH PEMBUNUH ha last last ak yang TERBUNUH eh..ha this is based on true story semalam..ha after two week driving classs delayed sebab hujan so semalam even hujan renyai renyai pon kenalah bawak..ohh azab gle..nervous lagilagilah...so dalam pukul 5.45 uncle tu sampai so dengan confidennye ak buat lah 5 step tu adjust sit and bla bla bla..lastskali lpe tali pinggang awww malu malu..dear 'tali pinggang lain kali boleh tak jangan sembunyi kat belakang are you playing hide-and-seek with me' hahaha
ha itu dia tali pinggang kaledar !!!!

so start lah my journey as a driver harini uncle tu suruh pusing pusing dekat pekan situ..ohh my god dah la time tu waktu kemuncak ramai gle orang so my adrenaline going to burst now..so 5 6 kali lah jugak round round kat situ...tapi setiap kali round je still ad kesalahan...ouuchh kejap kejap gearlah..clutch lah..brake lah...ohh god azab lme tak belajar!!!!!!!wahwahwah

this is the worst thing ak rse uncle tu dapat detect about my left and right confuseness..ha yesterday lupa pulak nak pakai jamtangan so it's so hard fr me to make desicion..signal kiri ak bukak kanan....awwww...nervous habis whenever i get wrong tambah tambah jalan sesak gle time nak keluar selekoh!!!!

ni satu lagi masalah 'dear uncle i only have two hand and two legs two eyes and one minds howcome i can control all things..ye lah i am new learner kan hujan pulak tu satu tangan control wiper and then satu lagi signal penat ohh pikir..kiri kanan lagi aduh disaster!!!!!ha it's become more and more worst kalau nak masuk gear..awww...seriously driving is so hard than doing addmath..haha.AGREE or NOT!!!

ok back to the point BUNUH MEMBUNUH..after 6 kali round round kat situ then satu kali ni around 6.30 lah time tu memang pon waktu puncak...sangatlah ramai student bru keluar sekolah kan so makin blur blur and blurr so time kat selekoh tu ak salah masuk lorong..melawan arus jadinye...ha ADA BRANI!!!!so ble dah nervous enjin pon mati nasib baik lah uncle tu cepat then terus pusing ke jalan yang BENAR dan diredhai ALLAH..ALHAMDULLILAH..so prayed fr me fr the next lesson this coming FRIDAY!!!! 

promises after this no more mati engine..no more nervous no more lambat lambat...awatiff focuss!!!!!

Tuesday, March 6, 2012

fashion RAYA!!!

ohh today post raya ditunda ye as hari raya BODAF ditunda sebab semalam takde tahi bintang..haha.so today entry takde kaitan dengan raya pon..no no no..actually just wanna voice out my opinion!!!!!!!

actually ak bukan orang yg teperangkup dalam dunia fashion segala bagai ni..ehh sometimes rasa so-last-year lah because i don't have any knowledge about the latest fashion..hijab style and bla bla bla..so sambil sambil menganggur and berhari raya ni i've made some preparation lah to face my new world and learn new things at least tak nak jadi macam katak dibawah tempurung!!!!!nak jadi katak atas TEMPURUNG..wahwahwah

so every week ak adalah beli ya fashion magazine..and sometimes googling about 2012 FASHION..try new hijab style by watching tutorial kat youtube..ehh tapi i really like tutoriol bawal style tu simple tapi awesome...ehhh perasantak sometimes fashion ni dont suits us.i meant fashion ni bersesuaian dengan orang kankan..fr example macam turban style sesetengah orang pakai oohh so gorgeous tapi ble orang lain pakai macam letak tempurung atas kepala..but why ppl keep on wearing it even dia tahu tak sesuai and semata mata nak jadi up-to-date..'hey you should know kalau muka dah macam buaya kena make-up it's not fashion anymore tautak'stop judging ppl...opppsss

ok then about occassion..ehh confused lah fr me kan kalau nak pakai tudung belit belit segala bagai tu oklah kalau nak hangout or party or dinner ke...acceptedlah!!!!!tapi sometimes ad orang pergi beli KARIPAP depan rumah pon sibok berpashmina bagai why????????eh tak sesuailah..seriously penat je lilitlilit..

'imagine pakai tudung penat penat macam ni then jalan depan rumah cakap 'kak KARIPAP SATU' penat betoll

so kalau nak berfashion mestilah apppropriate with the atmosphere.kan don't be too Oover sometimes FASHION MAKES YOU LOOK VERY VERY BAD!!!!!so let us be in our STYLE!!!!!
'OUR STYLE IS OUR FASHION'

Monday, March 5, 2012

mood KAMI raya:BAHAGIAN 1

as i'm pretending to forget about result so mood raya takkan pernah habis..haha..sometimes ak memang rase macam betol betol raya eventhough just our imagination so thanks fr BODAF(body aktif facebook) sebab sudi layan kerenah nak berhari raya..btw besok is HARI RAYA fr us..so malam ni ak nak suasana hari raya pasang langsir main mercun and bla bla bla..senang cerita nak suasana kampung..don't think i am crazy JUST BORED!!!

ohh seronok ohh rse feel rye time time ni..dekat group sakan cerita pasal raya.ohh myy i like this moment!!!! actually memang best tak terkata thumbs up lah BODAF semua layan je..akhirnya planned ak ni jadi...i'm so happy+excited untuk malam raya malam ni!!!!GILA

actually we had planned everything ya same with raya preparation we have cookies ni dia..

this is our baju raya..sponsored by raihan..wah bergaya dipagi raya...

pelita yg disponsor anis asmira..katenye nak letak keliling aspuri and keliling katil ak!!!!!!wow

ha duit raya konfim dari raihan!!!!!!!! rm50 seorang ye kak..thanks a lot..ehh amir cakap dia pon nak sponsor..ahahha..blushin blushin

ha nilah kerenah lsi penggangur yang gila..anyway this is a way to forget about result..have try if you are in same shoes with me...nervous dengan result..ehh i can't wait fr tomorrow..so fr RAIHAN ANIS ASMIRA FALIHA SYERANIS HAZIQAH IBRAHIM yang sme sme berhari raya yeay...suka suka..

TO BE CONTINUED TOMORROW!!!!!!!!

Thursday, March 1, 2012

sahur time==

ok when everybody sibok pasal result lets change our mood to mood raya and puasa yer...but seriously ak tengah mood raya raya wheeee!!!!!!!
see what i'm celebrating hari raya..ahahha

ok back to the point..SAHUR..ehh ak rajin ohh pegi sahur!!this is the gumbira time lah pegi sahur ramai ramai konon bergaya dengan seluar tidor polka dot yer RAIHAN hahahaha..tapi fashionista lah jugak...ak the first person yang macam ketua kampung panggil semua orang ialah raihan she's the only one yg slalu bangun awal yg lain tidor mampuusss..ohh actuall kteorang ni slalu pegi sahur sebab ad bet SAHUR TERBANYAK last last semua tk menang..ahahhaha..

eh fyi makanan ds time sahur is more and more and more delicious than time bukak puasa entahlah..dah la selalu makan ayamm...thumbs up lah..ehh ble ingat ingat balik nasi paprik dia memang sedap..ehh betol kan kan..
macam ni lah nasi paprik tu...delicious right..so fr those yg tk join yes RUGI!!

i remember something about sahur..ohh ya ad satu hari tu semua orang bangun lambat then ak ngan spe ntah terbangun around 5 am lah so we just pergi je ds,,tk sempat nk ajak yang lain then besok pagi si syeranis ni tahu yg ak pergi so dia pon 'balas dendam' cukop cukop pagi tu...syeranis ingat tak ingat tak..you're so cruel..miss sehari je pun..whheeee=)

anyway turun sahur memang best even muka macam ni!!!!!