the 'RECIPE'

Tuesday, March 6, 2012

fashion RAYA!!!

ohh today post raya ditunda ye as hari raya BODAF ditunda sebab semalam takde tahi bintang..haha.so today entry takde kaitan dengan raya pon..no no no..actually just wanna voice out my opinion!!!!!!!

actually ak bukan orang yg teperangkup dalam dunia fashion segala bagai ni..ehh sometimes rasa so-last-year lah because i don't have any knowledge about the latest fashion..hijab style and bla bla bla..so sambil sambil menganggur and berhari raya ni i've made some preparation lah to face my new world and learn new things at least tak nak jadi macam katak dibawah tempurung!!!!!nak jadi katak atas TEMPURUNG..wahwahwah

so every week ak adalah beli ya fashion magazine..and sometimes googling about 2012 FASHION..try new hijab style by watching tutorial kat youtube..ehh tapi i really like tutoriol bawal style tu simple tapi awesome...ehhh perasantak sometimes fashion ni dont suits us.i meant fashion ni bersesuaian dengan orang kankan..fr example macam turban style sesetengah orang pakai oohh so gorgeous tapi ble orang lain pakai macam letak tempurung atas kepala..but why ppl keep on wearing it even dia tahu tak sesuai and semata mata nak jadi up-to-date..'hey you should know kalau muka dah macam buaya kena make-up it's not fashion anymore tautak'stop judging ppl...opppsss

ok then about occassion..ehh confused lah fr me kan kalau nak pakai tudung belit belit segala bagai tu oklah kalau nak hangout or party or dinner ke...acceptedlah!!!!!tapi sometimes ad orang pergi beli KARIPAP depan rumah pon sibok berpashmina bagai why????????eh tak sesuailah..seriously penat je lilitlilit..

'imagine pakai tudung penat penat macam ni then jalan depan rumah cakap 'kak KARIPAP SATU' penat betoll

so kalau nak berfashion mestilah apppropriate with the atmosphere.kan don't be too Oover sometimes FASHION MAKES YOU LOOK VERY VERY BAD!!!!!so let us be in our STYLE!!!!!
'OUR STYLE IS OUR FASHION'

4 comments:

syeranis nazri said...

boleh tahan, tp based on my opinion people wore what they like, they think about their interest first, then only they think about other people's opinion..jangan kau tahan minah pashmina tu beli karipap sudah semata2 nak berkempen..haha

ME,AWATIFHASHIM said...

syeranis ak tak tahan pon orang tu..tapi ak harap orang skarg pakai tudung ke based on interest bukan sebab fashion hodoh nanti!!!!

ainul saádah shuhaimi said...

haha..lawaklahh kau ni..
tp aku pon sama..
ketinggalan zaman..
wave lambat..
aku still tk reti pkai selendang tu..
adik aku lagi up to date..
kadang kadang malu gak..
tp nak buat mcam mana..
memang aku tk reti..
ak nak keep low profile la..
sbb susah laa nak blajar pakai benda2 alah tu..
lagipon mahal..

ME,AWATIFHASHIM said...

ainul ak punn..macam ktingalan pulaks kankan..tapi our style is our fashion kankan!!!!!!