the 'RECIPE'

Saturday, May 12, 2012

ini minggu minggu sibok gila..

gila lah minggu ni..kelam kabut gila gaya macam nak pegi perang pun ada..dhh la upu result baru je keluar then tarikh nak pegi 17 mei ni haremmm..memang kelam kabut lahh.lepastu mulalah datang dugaan yang tak diundang tu..puuihhh..print punya print borang last last buku panduan pelajar baru tak boleh bukak.nasib nabilah emailkan kalau tidak mampus aku tapi yg geramnye lepas dapat email tu otomatic boleh je..

lepastu everything goin smoothly lah..medical check up semua then lepas medical check up dapat berita nenek ku balik kampung..ohh no terus balik kampung nasib lah 30 minit je nak sampai kampung..so baliklah kampung mohon restu nenek phheww tapi honestly aku nak mohon BANTUAN KEWANGAN tapi apakan daya aku GAGAL...kedekut..hahahha

semalam pun balik kampung lagi.hantar radio and bla bla..ohh semalam beli kemeja tapi bila balik try OHH NOOO tak muat.ni dugaan lagi!!tapi i sabar je lahh..btw nak cerita aku dhh beli iron and heater yeahheyhey!!poyoo saja..tapi semua barang tak beli lagi bak cakap mak aku hari ahad ni mari SHOPPING BESAR BESARAN..ok i hold that words..hahahhaa...hahah mcm apantah post ni =,=

Thursday, May 10, 2012

aku gembira bila semua gembira..ohh yeah

maybe i'm a little bit late nak post pasai upu bagai ni..hihi..tapi tak kisah lah sekarang ni pun masih musim UPU kan..okkayy straight to the story aku gembira sangat sebab kawan kawan aku semua berjaya dapat words TAHNIAH kankan..tak kisah lah course apa pun tapi the most important things TAHNIAH TU..without that words mesti kita dhh macam nak gila dekat rumah kan...so congratulation sebab dapat TAHNIAH tu..dalam bebulan bulan tunggu 2 3 kali je dia datang kan..hahhahaha

sekarang everyone dhh ada hala tuju masing masing..hopefully semua boleh berjaya in their own way.tak kisah lah kita diploma ke..matrik ke or asasi asalkan kita ada hasrat dan minat untuk berjaya kan..abaikan masa tu and stop think in negative way kankan..setiap orang have their own way to grab their ambition kan!!!

haha tak panjang pun entry ni sebenarnye just to wish luck to all my friends..haha..sedar tak sedar wahh kita macam dhh besar lah..PROPA..hahhaha..anyway GOOD LUCK

Monday, May 7, 2012

finally TAHNIAH comes to me

ha AINUL SYIFA FALIHA REHAN SYERANIS ROHANA FAS FIT UMI ANIS aku nak update blog ni hahahaa..harini gumbira sangat alhamdulilah at last TAHNIAH datang jugak..dhh lama tunggu kau TAHNIAH oii..aku macam dhh takde harapan dhh harini..ehh straight to the story harini lah..

tepat jam 11.45 ak scroll scroll TL nampak shida tweet pasai upu..dia dhh cekk ohh apa lagi aku macam yakin je terus check dengan harapan takmau ahh stuck stuck ni..so dengan agak kurang yakin aku pun masukan no ic...sambil tutup mata KONON padahai bukak sikit jari nak tengok nak tahu apa jadi nak nak...
-
-
-
-
-
-
TAHNIAH !!!!!!!!
tanpa tengok aku dpt apa aku gembira gila sebab at least ad jugak words keramat ni..at least takdelah looser sangat kankan
aku pun baca lah coursenye nak tau 

TAHNIAH!
Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut:

KOD PROGRAM - P0050 
NAMA PROGRAM PENGAJIAN - ASASI SAINS PERTANIAN
- UPM - UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA (UPM)

alhamdulilah at last dapat jugak masuk ke tempat yang aku nak..amin...then ada kawan pulak tu FIT RORO UMI..ohh yeahh ada geng...tapi aku taknak lagho...FOCUS AWATIFF..HHHAHAHA poyoossss